This post is written in English and in Dutch.

Hi you!

I hear a lot of scared whispering going on… It’s making me scared too! Will we be able to help all those refugees?! Where will they go? Will we have to give up wealthfare for them?! Are the IS coming and bringing their war to our parts? Scary thoughts?! As a woman, a mother, a daughter, a nurse, I am scared!!!

Then  I look at my belly, I open my refrigerator, my closet and I know again… We have plenty!!! Stop with the scariness! They have nothing, not even the basics, there are fighting to survive! They’re scared for their safety! They don’t have electricity, food, medicine, TV, … Come on, we can do this!

Are most common health problem is overeating!!! We die because we eat too much… Surely we can miss something!

If IS/war are coming, they will find a way! The regular refuge will support the country that is helping them to have a better future! What you give, you will receive!!! So give what you can, because we are living in paradise and it’s about time we realize it! We can adapt and we can make this work! Boundaries are imaginary, you think they are real but they will not keep us safe. Times are changing, you cannot stop change!

Stay positive! YES, YOU CAN!!!

Take care,

Altermie


Hey jij,

Wat is er toch allemaal aan het gebeuren… Zoveel angstig gefluister, het maakt me bang! Gaan we iedereen kunnen helpen?! Waar gaan al die vluchtelingen naar toe, gaan we economisch achteruit doordat we hun gaan helpen?! Staat de IS aan de grens met hun oorlogswandaden? Akelige gedachten?! Als een vrouw, als een moeder, als een verpleegster, als een dochter, als een verpleegkundige, Ik ben bang!!!

Dan kijk ik naar mezelf, ik open mijn koelkast, mijn kast en dan weet ik het weer… We hebben meer dan genoeg! Stop met al die angst! Die vluchtelingen hebben niets, niet de basisbehoeften, ze vechten om te overleven! Ze leven in pure angst! Elektriciteit, voedsel, medicijnen, TV, … , niets hebben ze! Dit kunnen we toch niet zomaar laten?! Komaan, dit kunnen we!

Het grootste gezondheidsprobleem dat we hier hebben, is dat we ons overeten! We eten ons ongezond, dan kunnen we toch wel iets geven!

Als de IS komt, dan vinden ze wel een manier! De gewone vluchteling gaat hard werken om het land dat hun heeft geholpen beter te maken! Wat je geeft, krijg je terug! Dus geef wat je kan! We leven in een paradijs en het wordt tijd dat we dat beseffen! We kunnen ons aanpassen, we kunnen ervoor zorgen dat dit lukt! Grenzen zijn fantasie, je mag denken dat ze echt zijn, maar die grenzen houden ons niet veilig! Tijden veranderen en verandering hou je niet tegen!

Blijf positief! YES, YOU CAN!!!

Hou je goed!

altermie