Foto0488

Hey jij,

De laatste tijd heb ik veel blogs/websites/boeken/artikels en filmpjes bekeken, om je te inspireren en te motiveren hoe je een beter leven kunt leiden. Het beste in jezelf naar boven halen en zo een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Ik lees graag succesverhalen en deze artikels/ filmpjes kunnen me zoveel energie geven! (Volgende blog zal ik een paar links toevoegen naar mijn leukste succesverhalen!) Ze beweren allemaal, dat jij dit leven ook kunt bereiken! Een gelukkiger en meer vervuld leven, dat zie ik helemaal zitten! MAAR is dat wel mogelijk voor mij? Ik ben immers maar een heel gewoon Belgisch Mieke! Getrouwd, mama van 2 (fantastische) kindjes, een verpleegkundige werkzaam in het operatiekwartier? Kan ik ook een meer vervuld leven gaan leiden, een leven waar ik mensen kan helpen, het verschil maken binnen mijn gemeenschap?

Het moet volgens deze inspiratiebronnen gemakkelijk zijn om dit leven te bereiken: Droom groot!

Laat me mezelf eerst even voorstellen!

Droom groot!

Ik ben opgegroeid in sociaal uitdagend gezin, mijn vader was een boze alcoholist en mijn mama probeerde ons te beschermen door alles te doen voor mijn vader, zodat hij ons vergat, in de hoop om ons zo te beschermen! Op mijn zestiende gingen mijn ouders uit elkaar, verrassing!
Sindsdien heeft mijn moeder alleen gezorgd voor mijn drie zussen en Mie. Dit was een hard leven! Luxe, wat was dat ook al weer? Fatsoenlijk eten op tafel krijgen, was al een uitdaging!
Ik begon te werken in de weekends en tijdens de verlofperiodes om mijn mama een beetje te ontlasten. Zo moest ze al niet over mij inzitten. Gelukkig had ik toen een vriendje dat onze problemen kende en Mie regelmatig hielp met wat hij kon! Verbaast het je als ik zeg dat ik een slechte student was? Ik voelde me zo gevangen in het systeem, dacht niet dat ik iets anders kon zijn dan arm! Toch mijn diploma behaalt als technisch tekenaar, iets wat me totaal niet boeide en ik totaal niet goed in was. Schokerend, hé! Ben je nog mee?

Droom groot!

Ik ging werken, trouwden en kreeg mijn fantastische dochter! Dromen, ik was al blij dat ik mijn jeugd heb overleefd zonder mijn verstand te verliezen! Ik kreeg de meest vervelende tijdelijke interimjobs, die je kon krijgen, niet te begrijpen, hé! Ik was dolgelukkig met mijn lieve schat, maar niet meer over welke jobs ik deed!
Ik wist dat als ik geen stappen ging ondernemen, dat mijn dochter zich ook héél haar leven ongelukkig zou voelen op professioneel vlak. Ik wou een beter leven voor haar! Ik ben een echt mensenliefhebber dus ging ik verpleegkunde studeren! Behaalde mijn diploma en ging werken als verpleegster in het operatiekwartier, GEWELDIG!!! Beetje later kreeg ik mijn zoon, Super!

Droom groot! Euh, heb ik dat dan al niet gedaan?!

Kijk eens welke weg ik al heb afgelegd? Studie, gezin, goed werk, … Heb ik allemaal!!!
MAAR Waarom voel ik me dan niet vervuld? Iets knaagt aan mij! Ik weet het wel, maar dit doet pijn om toe te geven! Ik leef niet mijn beste leven, ik heb me tevreden gesteld met een “OK”-leven! Ik weet dat ik meer uit mijn leven kan halen dan dat ik op dit moment doe! Ik weet dat ik een verschil kan maken voor mijn omgeving! Ik weet dat dit zweverig klinkt, maar diep van binnen, weet ik dat dit Mie waarheid is! Dat is de reden waarom ik het web zo heb afgezocht naar inspiratie en motivatie, dit moet ik doen!
Volgens mijn bronnen moet ik er gewoon in geloven! Geloven dat ik hier op deze aarde ben geworpen om grote dingen te verwezenlijken en durven groot te dromen! Zo simpel en eenvoudig is het.

Zou dit echt waar zijn? Echt? Ik ga de uitdaging aan!
Ik ga mezelf testen om iets te doen, wat me voldoening gaat geven, iets wat ik anders NOOIT zou durven doen!

Volg mijn blog en kom zo te weten wat mijn grote droom gaat zijn!

Laat me je meenemen op dit avontuur!

Help me mee te evolueren naar dit fantastische leven dat voor me is weggelegd!

Zal ik deze uitdaging halen, Kan ik groot dromen? Zal ik een meer vervuld leven krijgen?

Wil je weten hoe ik dit voor mekaar ga krijgen, volg deze blog!!!

Voel je vrij om commentaar te geven op deze blog, ik zal je antwoorden!!!

Minstens één keer per week, houd ik je via mijn blog op de hoogte van mijn vorderingen!

Het enige wat ik nu nog moet doen is, groot dromen! Spannend!

Verzorg jullie goed en weet dat jullie geweldig zijn!

Tot volgende week,

Altermie

https://facebook.com/Altermie

Advertisements